Voor iedereen een programma op maat

Het Museum biedt elke bezoeker maatwerk. Na je aanmelding via het formulier onderaan deze pagina stemmen we met je af wanneer je bezoek kan plaatsvinden en wat het best mogelijke programma is. Dat doen we voor groepen, maar ook als je alleen komt. Een van onze gidsen neemt contact op om de afspraak en het programma af te stemmen.

Krijg een impressie

Onze gidsen

Je kunt in ons museum dwalen door de tijd, maar niet vérdwalen. Eén van onze deskundige gidsen vergezelt je. De gids –  je gastheer of gastvrouw – neemt  vooraf contact op en gaat na waar je interesses liggen. Op basis van jullie overleg maken we een programma op maat.

Onze gids vertelt

De reis

Je maakt een bijzondere rondreis door de wereld van de psychiatrie: langs verleden en heden. Maar daar stopt het niet: hoe ziet de psychiatrie er over tien of twintig jaar uit? We nodigen je uit om samen vooruit te blikken!

Focustour

Je kunt je bezoek evenredig verdelen over de onderdelen verleden, heden en toekomst. Maar het kan ook anders. Sommige bezoekers willen bijvoorbeeld liever kort kennismaken met het verleden, om daarna meer tijd te hebben om stil te staan bij de huidige manier van werken binnen de psychiatrie. We nemen daarin ook recente ontwikkelingen mee van de zorg bij Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan werken vanuit van Positieve Gezondheid, technische innovaties en nieuwe online-behandelmogelijkheden.

Impressie museum
Speciale sessies

Ons museum biedt ook ruimte voor bijzondere sessies, afgestemd op specifieke groepen. We kunnen een programma bijvoorbeeld aanvullen met lezingen of presentaties door medewerkers van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid. Voorbeelden zijn een presentatie over online behandelen of over het inzetten van virtual reality.  

Onderwijs

We bieden verschillende programma’s die aansluiten bij het lesprogramma/curriculum van scholen en opleidingsinstituten. Tip: wacht niet te lang met reserveren, de belangstelling is groot.

 

Aanvraag rondleiding

Onderstaand formulier kunt u gebruiken om een rondleiding aan te vragen.
Met uitzondering van feestdagen is er elke woensdag om 14.00 uur een gids aanwezig voor maximaal 10 personen. Graag vooraf aanmelden via 0478 527527. Alle overige dagen uitsluitend via het aanvraagformulier.

(In verband met de planning van de gidsen het aanvraagformulier graag minimaal één week voor de bezoekdatum insturen.)

Ik wil graag het museum bezoeken

Uw gegevens: